به گزارش نماینده، محمدحسن انتظاری در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: بحث شبکه ملی اطلاعات مهمترین نیاز فعلی کشور در حوزه فضای مجازی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: شبکه ملی اطلاعات دارای ۶ ویژگی «کاملا داخلی»، «مستقل از اینترنت»، «دارای قابلیت تحرک»، «دارای قابلیت رمزنگاری»، «ارتباطات بین مراکز حیاتی کشور» و «پهن باند و شامل مراکز داده و میزبانی داخلی» است.
وی با انتقاد از نظر وزارت ارتباطات که اعلام میکند شبکه ملی اطلاعات توسعه شبکه فعلی در حال کشور است، گفت: پهن باند باید در شبکه ملی اطلاعات ارائه شود نه اینکه روی اینترنت جهانی عرضه شود. شبکه فعلی بین اینترنت و ارتباط داخلی تفاوتی قائل نیست.
انتظاری تصریح کرد: کمااینکه احراز هویت کاربران فقط در شبکه ملی اطلاعات معنی دارند نه در شبکه خارجی؛ اگر در شبکه اینترنت جهانی احراز هویت کنیم که هویت کاربران مان را به خارجیها شناساندهایم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات حتما باید اجرایی شود، گفت: وزارت ارتباطات باید برنامه اجرایی این شبکه را ارائه دهد تا مشخص شود پس از چه مدت این شبکه راهاندازی خواهد شد. علاوه بر بودجههایی که در صورت اشتباه بودن مسیر هدر میرود، مساله مهمتر از دست دادن زمان است و از دست رفتن فرصت توسعه کشور است.
وی با اشاره به بیتوجهی مکرر وزارت ارتباطات نسبت به لزوم گزارشدهی به مرکز ملی فضای مجازی، گفت: پس از ارسال ۴ نامه مجدداً یک ماه تا ۲ ماه پیش نامه دیگری برای وزارت ارتباطات ارسال کردهایم و در این نامه برنامه فازبندی و زمانبندی و اینکه ۶ شاخص کلان را چگونه در این شبکه پیاده خواهند کرد، مطالبه شد، وزارت ارتباطات باید در این باره گزارش دهد.
انتظاری تصریح کرد: در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز این بحث به طور جدی مطرح شد و تمام اعضا و شخص رئیس جمهور با اتفاق تاکید داشتند که وزارت ارتباطات باید گزارشهای خود را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه دهد تا مرکز گزارش را با شاخصها تطبیق دهد و گزارش تطبیقی را به شورای عالی فضای مجاز ارائه دهد؛ که هنوز چنین گزارشی دریافت نکردهایم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: بنابراین با توجه به اهمیت شبکه ملی اطلاعات، تاثیر شبکه ملی اطلاعات در توسعه و پیشرفت کشور و اثرات تاخیر اجرای این شبکه در پیشرفت کشور، درحال تهیه گزارش برای ارسال به شورای عالی فضای مجازی و رئیس جمهور هستیم.
وی در واکنش به اینکه وزارت ارتباطات در پاسخ به انتقادها، به افزایش سهم ترافیک داخلی نسبت به ترافیک خارجی و رسیدن به سهم ۶۰ به ۴۰ استناد میکند، گفت: این آمار باید صحتسنجی شود.
نظر شما